01 November 2012

Shopping border lace.

Well, hari tuh aku kecoh sangat pasal border lace neh sebab aku google ramai b2b kata mahal. Then dengan gagahnya aku pergi sendiri survey border lace neh. 

Mula-mula pergi survey merata Ampang neh je. Ada banyak kedai menjual alatan jahit. Situ pon banyak border lace murah-murah tapi tak banyak pilihan. Kalau boleh aku nak border lace yang lebar dan colour putih kosong sebab nanti aku nak tambah manik. 

Ada jumpa tu lebar cukup lebar dah tapi takde colour putih. Yang colour putih pulak tak selebar yang di inginkan. Bila dah jumpa yang colour putih dan cukup lebar.. meter pulak tak cukup.. Haiyaakkk..

Akhirnya, barulah aku pergi Jalan TAR survey sana pulak di temani Kaz. Mula-mula pusing la Semua House, Kedai Bunga Reben, Nagoya, Osman Silk House & Jackel. Makin pusing makin rambang pulak mata neh.

Kat Jackel cantik-cantik penuh beading bagai tapi harganya boleh buat aku tercekik. Yang kosong takde beading pon dah cecah RM120 semeter. -_-"

Akhirnya selepas penat pi mai pi mai round sana round sini lintas jalan sambil lari-lari anak, aku buat keputusan nak beli border lace kat Osman Silk House.



Masa aku beli border lace neh tengah ada off 30%. Aku beli 1.5 meter je sebab dia double sided so cukuplah untuk pergelangan tangan kiri kanan dan bawah baju. Total price for 1.5 meter border lace neh after discount RM78.75.

Bagi aku reasonable la harga tu sebab border lace yang aku survey kat tempat lain takde yang ada effect shining shining putih pearl macam yang ini. So, overall aku puas hati. n_n

Tak sabar nak hantar kat tailor dan tambah manik seperti yang di idam-idamkan. =)

Till then.

Ariosamigos,
Wani.

6 comments:

Kuun said...

wahhh!! kenape aku plak yang semakin excited ni! XD

Redup Pemikiran said...

Pehhhh dah nak berumahtangga ropanya! Tahniah la!

Hazwani said...

Kuun : Jgn excited sgt nnti heart attack! Hahah.

Redup pemikiran : Ye ye.. HEheh.. Thankiu la!

narizzcollection said...

Salam...

Border lace untuk dijual bleh tengok sini..
http://narizzcollection.blogspot.com

Anonymous said...

saya ada jual lace murah sila ke instagram saya @villalace

NOR FAEZAH MOHD NOR said...

saya ada jual lace murah sila ke instagram saya @villalace