28 February 2013

Selendang & veil nikah.

Hye all.

Agak confused memikirkan tentang selendang dan veil nikah gue neh. Baju nikah kan aku tempah so ini bermakna inner, selendang, dan veil pon haruslah carik sendiri.

First sekali kriteria inner or tudung untuk nikah aku haruslah tidak keras. Means no awning please. Contoh tudung or inner yang ber'awning' macam tudung nikah Farah AF2 neh..

Farah AF2
Memang cantik. Memang menarik. Confirm da bomb. Tapi aku tak minat sebab muka aku akan nampak lebar selebar padang golf nanti. Takmo takmo takmo. Muktamad.

Kalau muka comel pakai arabian style bolehlah try tudung nikah macam neh..

Arabic wedding

Ayu Raudhah


Tapi sayangnya muka aku akan nampak bulat sebulat bola-bola api pulak nanti. Lagilah takmo.

So, aku terfikir nak cari inner yang takde awning tapi tak lembik melekap kat dahi. Macam neh..

Modest Modish Muslimah
Inner Neck Medina

Aku dah beli dah inner Modest Modish Muslimah dan Inner Neck Medina neh. Beli dua-dua saje nak try okay ke tak. So memang dua-dua inner neh selesa dan cantik di pakai. Amat puas hati. Later baru nak decide pakai yang mana satu time akad nikah. ^^

Veil pulak.. Hurm.. With veil or without veil masa akad nikah?

If with veil, I'll go as simple as this..

Vivy Yusof

Irma Hasmie
Namee Roslan
Just plain inner with selendang and then letak veil yang ber'lace' dan bermanik tu atas kepala. Amacam?

Semua cantik-cantik. Risau apa yang di bayangkan tak menjadi. Apa-apa pon untuk semua b2b, semoga semua urusan di permudahkan oleh-Nya. Aminn...

Wani.

4 comments:

NinaAz said...

Nina baru je beli inner medina. Best sgt pakaiii

nurhusna said...

nak tanya...kat mana nak beli inner neck tu?..nice..

Hazwani said...

NinaAz : yup. Best kan?. ^^

Nurhusna : u click kat nama inner tu. i dah siapkan link. :)

eina ahmad said...


Assalam..leh jenguk my fb sbb saya customade veil dan tudung ikut pilihan customer:https://www.facebook.com/KoleksiTudungAnnur?ref=tn_tnmn