27 January 2011

Saya lapar neh Encik.

Hye all.
Buat pengetahuan kalian.. hurm.. yang tak nak tambah pengetahuan tuh tutup mata sambil scroll ke bawah ye. Hari isnin hingga rabu lepas aku shift petang. Hari khamis sampai jumaat neh shift pagi.

Masalah yang amat besar aku hadapi ialah bila dah terbiasa bangun pukul 9 pagi hari isnin hingga rabu tup-tup hari khamis aku kena bangun pukul 5.30 pagi. Yess my dear, 5.30 pagi.

Takut lar aku terlewat bangun sebab kena masuk ward pukul 6.45 pagi. Tengok-tengok, aku dengan Qis berjaya. Ye tuan-tuan dan puan-puan.  Kami berjaya bangun pagi. Pukul 6.10 dah turun nak pergi breakfast kat dining.

Tapi kan... Kejayaan kami bangun awal pagi di sia-siakan je. Kenapa?? Tengok nehh..


Gggggrrrr.. Gate kunci lagiii. Macamana nak keluar? Dah cuba dah menyelit kat lubang antara gate tuh tapi tak lepas. Serious dah cuba. Saat neh terfikir, alangkah indahnya jadi kucing.

Sama je kalau bangun lewat pon. Lama tau tunggu. Perut dah lapar. Selalu gate bukak awal. Ntah kenapa meroyan pulak hari neh. Mencik mencik.




Qis pon dah naik boring tahap Dewa 19 tunggu. Haiisshhh.. Sabar ea Qis, kau pose kejap biar aku snap picture. =P



Nasib mood pagi ceria tau. So, tahap kesabaran tengah meninggi lagi time neh. Sampai je encik guard tuh datang nak bukak gate, aku pon tanya.

"Encik, kenapa lambat? Saya lapar neh encik."

"Mintak maaf lar. Saya kerja sorang hari neh."

"Owh.. takpe takpe. Terima kasih."

Nasib kat dining breakfast kuew tiow goreng my favourite tau. Hohoh.

hugsNkisses,
Wani.

3 comments:

Atikah Balqis said...

part yg paling aku suka dewa 19....aummm!!! hehe....

farasyameme said...

oit.. isnin hingga rabu bangun kul 9 pagi? prep kul 9 kan???? naper kul 9 baru bangun???

Hazwani said...

Haa.. jeng jeng jeng lar jawabnya. Janji jgn lambat lebih 10 minit.