24 October 2011

Kalau aku boleh terbang.

Pukul 5.00 pagi tadi aku dapat text message dari kakak kesayanganku. Dia beritahu dia accident. Fracture femur & fibula. SubhanaAllah. Terus aku telefon dia. 

Rasa nak nanges je dengar suara dia yang lemah semacam tu. Dia kat wad orthopedic Hospital Sultan Aminah (HSA), Johor sekarang. 

Kalaulah aku boleh terbang ke sana. T_T

Dengan Kak Dayah.
Baru 19 oktober lepas dia wall post kat fb aku. Hamaigad. I miss her.


Aku telefon kawan sekolej kami, Jannah. Dia kerja dekat HSA. Aku mintak tolong Jannah tengokkan kak Dayah. 

Tengahari tadi dapat text message dari Jannah beritahu dia dah lawat kak Dayah dan sekarang kak Dayah kena start nill by mouth (NBM) untuk buat operation masuk plat.

Dua tahun setengah di kolej jururawat menjadi housemate dan setahun setengah menjadi roomate buat kami sangat rapat.

Everything about me she knew. Dia seorang kakak yang protective. Yup, walaupun aku anak sulung dan seorang kakak, dengan dia aku jadi seorang adik.

Dia seorang pendengar dan pemberi nasihat yang sangat baik. Seorang kawan di masa susah dan senang. Kami pernah berselisih faham, dan itu buat persahabatan kami lebih kuat.

Aku doakan dia sihat walafiat. 

Nak jumpa diaaaa.. I miss you kak Dayah. ;((

3 comments:

EZAN IDMA said...

Hope kakak angkat kamu cepat sembuh :)

Hazwani said...

Thank you Ezan Idma. =)

dayah perasan cantik said...

alaa wani..cm nk menitik air mata akak bce blog wani ni.teharu sgt..